Єфремов в Росії розповів, що вибори потрібні в один тур

Середа, 21 травня 2014, 15:37

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив про необхідність виборів президента як можливого виходу з політичної кризи.

Про це він заявив у Росії на "круглому столі" у Держдумі, присвяченому темі забезпечення прав громадян на виборах президента України, передає російський Інтерфакс-Україна

"Сьогодні кандидати в президенти реально не можуть проводити передвиборну кампанію, тому що й в одних регіонах, і в інших створюється така атмосфера, коли якщо кандидат не відповідає твоїй політичній платформі, то можуть просто прийти озброєні або агресивні люди, які фізично змушують цього кандидата мовчати - б'ють, проганяють", - сказав Єфремов.

На його думку, говорити про те, що йде вільне обговорення точок зору кандидатів, не доводиться.

"Але зважаючи на те, що ніхто з нині діючої української влади не бажає конкретно займатися проблемами, які є, зокрема, на сході України, я в цьому глибоко переконаний, то вихід хоч якийсь із ситуації міг би бути все-таки в проведенні виборів і обранні президента", - сказав Єфремов російським політикам.

На його думку, оцінку результатам цих виборів можна буде давати залежно від того, яка кількість людей прийде на виборчі дільниці й наскільки вільно вони висловлять свою позицію.

Крім того, він вважає, що було б краще, якщо вибори президента пройдуть в один тур.

А якщо ні, то Єфремов не впевнений, чи вистачить запасу міцності, щоб утримати ситуацію на сході України, де події розвиваються "динамічно й трагічно".

Як відомо, експерти називають Єфремова одним з натхненників, у тому числі фінансових, сепаратизму в Луганській області.

Ідею одного тура в президентських виборах активно просуває штаб Петра Порошенка.