МЗС: Провокації Росії на кордоні – це спроби зірвати вибори в Україні

Четвер, 22 травня 2014, 13:53

МЗС України висловлює рішучий протест у зв’язку з черговими спробами незаконного перетину державного кордону України з території Росії.

Про це йдеться у заяві МЗС, поширеній у четвер.

"Закликаємо ООН, ОБСЄ та все міжнародне співтовариство засудити агресивну політику Російської Федерації проти України та продовжувати рішучі дії, які не дозволять зірвати вибори в Україні і змусять Кремль повернутися в русло міжнародного права та цивілізованих відносин із зовнішнім світом", - сказано в заяві.     

Як стверджують у відомстві, спроби РФ "відбуваються при повному потуранні російської влади за злочинної бездіяльності російських прикордонників".

в МЗС розцінили спроби прорвати український кордон з боку Росії як спроби зірвати українські вибори.

"Ввечері 21 травня ц.р. в Краснодонському районі Луганської області українські прикордонники запобігли спробі прорвати державний кордон України кільком групам озброєних бойовиків, які перевозили зброю та боєприпаси з території РФ", - наголосили в МЗС.

"Того ж дня російський вертоліт МІ-8 порушив повітряний простір України в Сумській області", - нагадали у відомстві.

"Ці та інші провокації російської сторони в Україні розцінюють як спроби зірвати проведення президентських виборів 25 травня та дестабілізувати ситуацію у східних областях нашої держави", - наголосили в МЗС.

Крім того, у відомстві наголосили, що такі події підтверджують, що "Росія продовжує порушувати свої міжнародні зобов’язання та принципи міждержавних відносин, лицемірно ігнорує Женевські домовленості, свідомо обравши тактику на подальше загострення становища".

Українська правда