Кабмін закупить 22 БТРи для військових

Четвер, 22 травня 2014, 16:47

Для Збройних сил України та Національної гвардії планується закупити 22 БТР-3Е, на їх придбання уряд виділяє 100 мільйонів гривень.

Про це повідомив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк 22 травня в одній із військових частин під Києвом, де відбуваються планові комплексно-польові заняття 2-го резервного батальйону Нацгвардії та підрозділу спеціального призначення для виконання завдань по АТО.

Він передав бійцям сучасні, відмінні від російських стандартів, засоби спецзв’язку, бронежилети різних ступенів захисту та каски, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Яценюк наголосив, що ЗСУ та Нацгвардія забезпечуються необхідним у якнайшвидших темпах, адже "23 роки нічого не купувалося":

"Те, що було два місяці тому і що є сьогодні, – це разюче різні картини", - сказав він.

Яценюк також висловив співчуття родинам загиблих у ході антитерористичної операції і запевнив усіх, "що країна нікого не забуде": "Героїв не забувають".

Під час комплексно-польових занять під Києвом бійці відпрацьовували низку завдань, зокрема дії щодо затримання озброєних злочинців, звільнення заручників, відбиття нападу злочинців та їх затримання, дії особового складу КПП під час огляду транспортних засобів.

Відпрацьовувалися також вправи зі стрільби, прийоми рукопашного бою, елементи загального та спеціального курсів дресирування службових собак, - зазначають в уряді.