Посольство Росії в Києві підготувало все для провокацій 9 травня?

Середа, 7 травня 2014, 14:05

Голова Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко допускає загрозу вчинення провокацій 9 травня в Києві.

Про це він заявив на прес-конференції, повідомляють "Українські Новини".

"Деякі політсили зробили заявки на проведення масових заходів у центральній частині Києва. Ці політичні сили і одна громадська організація практично синхронно подали заявку про проведення збору ветеранів, і не тільки ветеранів, в окремих районах", - розповів Бондаренко.

"Збираються проходити колони від імені Комуністичної партії, загальноміське товариство ("Общевойсковой союз"), яким керує пан (Олег) Калашников, а також ветеранські організації, які підконтрольні Партії регіонів", - додав він.

Ці 3 заявки, за його словами, синхронізовані, і зараз необхідно визначити, чи не буде стовпотворіння.

Зокрема політсили мають намір проводити ходи від Будинку меблів до площі Слави та Національного музею Великої Вітчизняної війни, а також від станції метро "Арсенальна" до музею ВВВ.

"Яка буде система проходження? Чи не буде повертатися колона від пам'ятника Слави до музею ВВВ, і не чи зустрінеться з іншою колоною?" - сказав Бондаренко.

При цьому, за його словами, всі колони будуть охоронятися спеціальними підрозділами Державної охоронної служби.

Він зазначив, що якщо хтось буде наполягати на використанні символіки сусідніх країн, це не буде підтримано.

"У нас є інформація, що посольство Росії вже отримало спеціальною передачею стрічки з триколором", - додав голова КМДА .

На його думку, ці триколори будуть використані для провокацій, тому столична влада має намір припинити будь спроби агресії.

У зв'язку з цим столичною владою контролюються всі в'їзди і виїзди з Києва для недопущення ввезення зброї, також під контролем знаходяться готелі, мости та підприємства з підвищеним техногенним ризиком.

Ще близько 7-8 заявок надійшло на проведення заходів у районах.

Як відомо, голова Верховної Ради, виконуючий обов'язки президента Олександр Турчинов наголошував на загрозі провокацій у Києві 9 травня.

Співробітники міліції встановили дев'ять основних блокпостів на в'їздах до Києва для запобігання прибуття провокаторів.