Порошенко сказав Путіну, що розраховує на підтримку і припинення вогню

Четвер, 19 червня 2014, 22:34

Президенти України та Росії Петро Порошенко та Володимир Путін обговорили телефоном ключові позиції і графік реалізації мирного плану з розв'язання ситуації на сході України.

Як зазначає прес-служба глави держави, розмова відбулася ввечері 19 червня.

Порошенко наголосив на необхідності звільнення заручників та встановлення ефективного режиму контролю на українсько-російському кордоні.

Він підкреслив, що разом з припиненням вогню розраховує на підтримку мирного плану.

Путін у свою чергу висловив підтримку зусиллям з деескалації ситуації в Донецькій та Луганській областях, процесу припинення вогню та реалізації мирного плану президента України.

У Кремлі наголосили, що розмова відбулася з ініціативи української сторони.

"Петро Порошенко проінформував главу Російської держави про основні положення свого плану врегулювання ситуації на південному сході України. Владимир Путін висловив цілу низку коментарів з акцентом на негайне припинення військової операції Києва в Луганській і Донецької областях", - сказано в повідомленні.

"Президент Росії висловив сподівання, що при реалізації цього плану першочергова увага буде приділена вирішенню ключових проблем, що викликали рішучі протестні виступи населення в регіонах", - зазначає прес-служба президента РФ.

Українська правда