Яценюк: Росія догралася. За таке потрібно під Міжнародний трибунал

П'ятниця, 18 липня 2014, 12:33

Трагедія із малазійським лайнером "Боїнг-777" Malaysia Airlines - міжнародний злочин, за який винні мають відповісти у Міжнародному трибуналі.

Про це в п'ятницю, 18 липня, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає Інтерфакс-Україна.

"Вчорашня жахлива трагедія вносить корективи в наше життя. Догралися росіяни. Міжнародний злочин, за який в Гаазі потрібно сидіти під Міжнародним трибуналом", - заявив він.

"Там місця багато, всіх можна розмістити", - сказав прем'єр-міністр, відкриваючи нараду з питань диверсифікації ринків збуту і джерел поставок промислової продукції в п'ятницю в Києві. 

Яценюк переконаний, що Росія повинна усвідомити свою відповідальність за падіння авіалайнера, оскільки підтримує бойовиків, які здійснили атаку на Боїнг-777.

"Росія, яка фінансує і підтримує цих злочинців, врешті-решт, повинна усвідомити свою відповідальність за те, що цими бандитами скоєно міжнародний злочин проти людства", - заявив прем'єр-міністр, відкриваючи селекторну нараду з керівництвом областей у п'ятницю в Києві.

При цьому глава українського уряду підкреслив, що трагедія з малазійським авіалайнером засвідчила, що ті, хто вчинили атаку на літак - "це міжнародні злочинці, які повинні понести відповідальність і постати перед судом".

Як сказано у повідомленні, раніше польоти в цій зоні були частково заборонені, однак дозволені на висоті, на якій летів збитий малазійський літак.

17 липня літак "Боінг-777" Малайзійських авіаліній рейсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), на борту якого було 298 пасажирів, із яких 15 членів екіпажу, був збитий і зазнав катастрофи на сході України.

За даними українських силовиків, його збили з установки "Бук" терористи, яких забезпечує зброєю Росія. Керівництво РФ же поклало на Україну відповідальність за катастрофу.