Порошенко закликає світ визнати "ЛНР" і "ДНР" терористами та заборонити їх спонсорувати

Понеділок, 21 липня 2014, 15:59

Президент України Петро Порошенко закликає світ визнати "ЛНР" і "ДНР" терористичними організаціями.

Про це він сказав під час відвідування посольства Малайзії в Києві в понеділок, передає Інтерфакс-Україна.

Як зазначив Порошенко, немає ніякого виправдання тим, хто підтримує терористів. Сьогодні ми впевнені, що реакція всього світу буде рішучою, і терористів буде названо терористами.

"ЛНР" і "ДНР" буде визнано терористичними організаціями не лише в Україні, а у всьому світі, і співпраця з бандитами й терористами так і називатиметься - допомога тероризму", - сказав він.

Пізніше, під час відвідування посольства Нідерландів у Києві Порошенко заявив, що Україна на засіданні Ради глав МЗС країн ЄС вимагатиме, щоб "ДНР" і "ЛНР" було визнано терористичними організаціями.

Він наголосив, що світ об'єднаний проти тероризму.

Президент України запевнив, що Україна та Голландія докладатимуть максимальних зусиль для визнання "ЛНР" і "ДНР" терористичними організаціями.

Зокрема, під час завтрашнього засідання ради міністрів закордонних справ ЄС виступатиме міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

 Він зробить все можливе, аби Луганська й Донецька так звані народні республіки були оголошені терористичними організаціями, й будь-яка співпраця або підтримка терористів було відповідно кваліфіковано за міжнародним правом.