Терористи викрали понад 10 жителів Донбасу за добу - РНБО

Середа, 9 липня 2014, 14:34

За добу 8 липня терористи викрали понад 10 жителів Донецької та Луганської областей.

Про це повідомив речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу у середу, 9 липня.

"За минулу добу викрадено понад 10 громадян – жителів Донецької та Луганської областей. Вчора у Донецьку бойовики викрали директора шахти та його заступника з виробництва та вивезли у невідомому напрямку", - сказав він.

"У місті Петровське Луганської області бойовики затримали і вивезли у невідомому напрямку заступника директора з безпеки хімічного казенного об’єднання імені Петровського", - заявив Лисенко.

Крім того, на територіях, захоплених бойовиками, тривають розбійні напади та пограбування. За добу зафіксовано викрадення більше 20 автомобілів громадян та підприємств регіону, сказав речник РНБО.

Бойовики продовжують руйнувати й інфраструктуру. "Сьогодні о 06:55 диверсанти підірвали залізничні колії на перегоні між станціями Роти - Світлодарськ Донецької залізниці", - зазначив Лисенко.

Він також сказав, що з кожним днем бойовики втрачають підтримку населення Донбасу. Зокрема, терористи публічно оголосили, що готові платити 20 тисяч російських рублів на місяць тим, хто готовий приєднатися до їхніх банд, наголосив Лисенко.

Він також зазначив, що ватажки бойовиків у Донецьку підтвердили, що бронетехніку, артилерійські системи, протитанкову, протиповітряну та стрілецьку зброю вони отримують із Росії, тож РФ не докладає зусиль для деескалації ситуації на Донбасі і заважає встановленню миру.