ДНРівці вкрали авто і везли на ньому зброю – їх схопили

Понеділок, 1 вересня 2014, 13:01

Дорогою на Херсон інспектори Дорожньо-патрульної служби затримали автомобіль, який ДНРівці вкрали і заповнили зброєю на продаж.

Про це повідомляє прес-служба Управління МВС Херсонської області

"У Донецькій області двоє ополченців "ДНР" розстріляли власника автомобіля "MITSUBISHI OUTLANDER", забрали автівку, завантажили зброєю, боєприпасами та намагалися через Херсонську область потрапити до Миколаївської, щоб продати машину та зброю", - сказано в повідомленні.

Це авто з номерними знаками Донецької області привернув увагу інспекторів на посту ДПС №2, що на 56 кілометрі автодороги Херсон - Нова Каховка - Генічеськ. При перевірці з'ясувалося, що автомобіль перебуває у розшуку.

"Під час спілкування з водієм міліціонери помітили в салоні предмет, схожий на автоматичну зброю. На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група Бериславського райвідділу міліції", - інформує міліція

"Під час огляду автомобіля міліціонери вилучили два автомати АКМ-74 з набоями, 15 магазинів до них, 773 шт. набоїв до АКМ-74 калібру 5.45 мм, штик-ніж зі знищеним серійним номером, бінокль, дві маски типу "Балаклава", два комплекти військової уніформи без розпізнавальних знаків, паперовий пакунок з коноплею, два посвідчення ополченця "ДНР" на ім’я водія та пасажира", - йдеться в повідомленні.

Оперативники встановили, що 28-річний водій – житель Первомайська Миколаївської області. Його 25-річний пасажир – мешканець Слов’янського району Донецької області.

"З їхніх слів стало відомо, що вони обидва воювали за "ДНР", тож мали зброю та набої. У Донецькій області зупинили автомобіль "MITSUBISHI OUTLANDER", нібито спитати у водія дорогу. Натомість зловмисники розстріляли власника та заволоділи його автомобілем. Транспортний засіб був потрібен їм для перевезення зброї до Миколаївської області", - заявляє міліція.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами". Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Також перевіряється причетність затриманих до скоєння інших злочинів на території Херсонської області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування