МЗС Німеччини: остання стадія конфлікту Росії з Україною ще не досягнута

Понеділок, 1 вересня 2014, 14:34

Остання стадія ескалації конфлікту між Росією і Україною — відкритий військовий конфлікт — ще не досягнута і слід зробити все, щоб її не допустити.

Про це в інтерв’ю німецькому виданню Märkische Allgemeine заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр, повідомляється на сайті МЗС цієї країни.

При цьому він додав, що країни вже знаходяться безпосередньо перед цією останньою фазою.

"Наш безумовний обов’язок, всіма доступними методами не допустити цього і запобігти новому тривалому розколу Європи", — сказав він.

Штайнмайєр додав, що ситуація наразі неоднозначна, але цілком ясно, що протягом останніх тижнів Росія посилила підтримку сепаратистів в Україні.

Відповідаючи на запитання про можливу безперспективність будь-яких переговорів з Путіним, міністр зазначив, що у будь-якому випадку відмовлятися від переговорів не можна.

"Я ніколи не тішився ілюзіями: жодної гарантії успіху немає; у великих конфліктах немає довіри. … Ситуація дійсно непроста, але попри невдачі і розчарування я певен: здаватися не можна", — сказав він.

Штайнмайєр констатував, що біля Маріуполя відкрита друга лінія фронту, через що Європі доведеться, попри переговорний процес, додатково посилити економічний і політичний тиск на Росію.

Як відомо, Штайнмаєр допускає намагання Росії пробити сухопутний коридор від своїх кордонів до Криму через територію України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування