США натякнули Путіну, що з Донбасом краще утихомиритися до зустрічі G20

Понеділок, 22 вересня 2014, 14:49

У Сполучених штатах Америки розраховують, що Росія вживе заходів з урегулювання ситуації на Донбасі до листопадового саміту "великої двадцятки" (G20).

Про це сказав міністр фінансів США Джек Лью в неділю після дводенної зустрічі голів фінансових відомств учасників G20, повідомляє "The Guardian".

В іншому разі, за його словами, Росії загрожує подальша економічна ізоляція.

"Якщо до моменту зустрічі (у листопаді) ситуація не покращитися, я думаю, що президент Путін почує безпосередньо те, що він зараз чує через економічні санкції й інші вислови: що дії Росії неприйнятні", - заявив Лью.

"Мета тут – розв’язати ситуацію, щоб Росія зробила крок до відпрацьовування рішення на дипломатичній основі, щоб Україна могла повернутися до справ самозцілення й розвитку своєї економіки", - сказав міністр фінансів США.

Лью заявив, що США і Європа готувалися разом працювати над санкціями, "доки Росія продовжує загрожувати суверенітету України, прямо чи опосередковано беручи участь у бойових діях там (на Донбасі)".

У суботу міністр фінансів Австралії Джо Хоккей, який головував на зустрічі міністрів фінансів G20 у Кернсі, заявив, що учасники зійшлися в позиції, що Росія має брати участь у зустрічі "групи двадцяти", щоб допомогти зняти геополітичні напруженості.