Путін поскаржився, що міжнародні організації не допомагають жителям Донбасу

Вівторок, 14 жовтня 2014, 14:03

Президент Росії Володимир Путін вважає, що багато міжнародних правозахисних організації закривають очі на "грубе порушення фундаментальних прав людини на південному сході України".

Про це він заявив на зустрічі з членами Ради при президенті з розвитку громадянського суспільства і прав людини, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На жаль, багато міжнародних правозахисних організацій просто закривають очі на події, лицемірно відмовчуються", – сказав Путін.

При цьому він подякував російським правозахисникам за їх небайдужу позицію.

Він додав, що події в Україні оголили повномасштабну кризу міжнародного права, базових норм Загальної декларації прав людини та Конвенції про попередження геноциду і покарання за нього.

"Ми стали свідками подвійних стандартів в оцінці злочинів проти цивільного населення на південному сході України, порушення фундаментальних прав людини, на особисте життя та недоторканність. Люди тут піддаються тортурам, жорстоким і принижуючим їх гідність покаранням, дискримінації та неправосудним рішенням", – заявив Путін.

При цьому він додав, що члени російської Ради з прав людини зайняли "чітку чесну позицію", неодноразово виїжджали на місця подій, допомагали тим, хто опинився у складній ситуації.

Путін сказав, що хотів би почути від членів РПЛ, що можуть зробити російські правозахисники для привернення уваги світової спільноти до гуманітарної катастрофи на сході України.

Українська правда