Сепаратисти у Донецьку затримали одного зі своїх ватажків

Субота, 15 листопада 2014, 22:15

Бойовики "ДНР" заарештували одного з лідерів сепаратистського руху Донецька Олексія Грановського.

Як повідомляють Новости Донбасса, про це заявили його дружина у Фейсбуці. 

"Другий день мені обривають телефон друзі і знайомі з питаннями про те, що сталося з Олексієм. Не буду більше мовчати, дійсно, мого чоловіка затримали, зараз він у СІЗО. Впевнена, що все буде добре, Олексій порядна людина, він ні в чому не винен", - заявила дружина Грановського.

У коментарях вона зазначила, що чоловік перебуває у СІЗО в Донецьку.

У свою чергу один із співробітників "прес-служби ДНР" Роман Манекін зазначив: "Вважаю принципово помилковим ... арешт чиновника такого рангу без публічного роз'яснення підстав такого арешту. У ДНР в даний час відсутній прийнятий "парламентом" Кримінально-Процесуальний Кодекс. Права людини відсутні, як поняття. ...Захиститися немає ніякої можливості: адвокатура не діє, законів немає, прийняті Кримінальний Кодекс і Постанова про військові трибунали, в той час, як судів, як таких, за винятком Верховного, немає взагалі".

Як відомо, до травня 2014 року Грановський був "міністром ПЕК" у ДНР під керівництвом Дениса Пушиліна.  У травні він подав у "відставку" через те, що "не поділяє поглядів зі своїм керівництвом з питань націоналізації донецьких підприємств".