СБУ затримала "оплотівського" диверсанта з РФ

Субота, 13 грудня 2014, 13:00

Оперативна група контррозвідки СБУ затримала іноземного найманця  – члена диверсійно-розвідувальної групи незаконного збройного формування "Оплот" на прізвисько "Лєзгін".

Як повідомили у прес-центрі СБУ, затримання відбулося поблизу м. Волноваха Донецької області під час спроби облаштувати засідку для нападу на український патруль.

"Встановлено, що у жовтні "Лєзгін" прибув до Донецька з Ростову (РФ), перетнувши незаконно державний кордон України, та добровільно вступив до бандформування бойовика "Шамана", - зазначили в СБУ.

Після спецпідготовки "Лєзгіна" відібрали до диверсійно-розвідувальної групи, яка складалася з 7 бойовиків різних національностей на чолі з громадянином РФ на прізвисько "Електрик".

І"нтернаціональне злочинне формування брало активну участь в збройних нападах на секрети українських військових, розвідували місця розташування підрозділів ЗСУ, надавали їхні координати артилерійським розрахункам терористів для коригування обстрілів по позиціях українських сил", - йдеться  у повідомленні.

Тривають оперативно-слідчі дії.

Українська правда