Україна закликала ООН "вжити кроків" і спинити агресію РФ

Неділя, 14 грудня 2014, 14:40

Дії Російської Федерації щодо України підпадають під визначення агресії. 

Про це йдеться у заяві МЗС України з нагоди 40-річчя ухвалення резолюції  "Визначення агресії" ГенАсамблеєю ООН. 

Як постановила Генеральна Асамблея ООН згаданою резолюцією, агресія становить злочин проти міжнародного миру та тягне за собою міжнародну відповідальність.  

"Дії РФ щодо України як однієї з держав-засновниць ООН, зокрема, окупація та анексія Криму, триваюча пряма і непряма військова інтервенція на сході України, підпадають під визначення агресії відповідно до пунктів а), b), c), d), e) і g) статті 3 додатка до резолюції Генеральної Асамблеї ООН 3314 (XXIX)", - підкреслили в МЗС.

"Демократичний світ став свідком грубого порушення Росією цієї резолюції та інших основоположних міжнародно-правових документів. РФ вчинила акт агресії проти суверенної держави, незважаючи на своє постійне членство у Раді Безпеки ООН, яке покладає на Росію особливу відповідальність за підтримання міжнародного миру і безпеки", - підкреслили в МЗС.

При цьому МЗС України закликало країни-члени ООН "вжити подальших консолідованих кроків для припинення агресії Російської Федерації проти України та повернення Росії в міжнародно-правові рамки".

"Нашим спільним завданням .... має залишатися відновлення поваги до верховенства права, забезпечення миру і безпеки та недопущення подібних актів агресії в майбутньому", - наголошується у  заяві МЗС.

Українська правда