Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗСУ чекають "дня тиші" 9 грудня попри перенесення мінської зустрічі

Понеділок, 8 грудня 2014, 16:09

Міністр оборони України Степан Полторак сподівається на дотримання "дня тиші" на Донбасі 9 грудня, незважаючи на перенесення дати Мінських переговорів.

Про це він сказав за результатами переговорів із міністром національної оборони Канади Робертом Ніколсоном, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Попередню домовленість (про "день тиші") анонсовано, завтра побачимо, як її виконуватимуть", - зазначив Полторак.

Міністр наголосив, що українські військові відповідають вогнем лише у відповідь на обстріли.

"Збройні сили України до "тиші" готові", - сказав Полторак, додавши, що ЗСУ також готові і до непередбачуваних дій із боку незаконних збройних формувань.

Як відомо, 4 грудня під час наради президента Петра Порошенка з керівниками силових відомств визначили заходи із забезпечення виконання Мінських домовленостей щодо "дня тиші", який має розпочатися 9 грудня.

У самопроголошеній "Донецькій народній республіці" тоді заявили, що готові дотримуватися перемир'я 9 грудня за рівноцінних дій української сторони.

Після підписання в Мінську 5 вересня меморандуму щодо врегулювання ситуації на сході України неодноразово оголошували "дні тиші", проте бойовики порушували перемир'я.

Чергова зустріч тристоронньої контактної групи щодо ситуації на Донбасі була запланована в Мінську на 9 грудня, але  джерело, близьке до переговорного процесу, 8 грудня повідомляло, що зустріч, найімовірніше, відбудеться до кінця цього тижня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: