Москаль: Луганщина потерпає від обстрілів

Неділя, 11 січня 2015, 12:21

Субота, 10 січня, на Луганщині пройшла під звуки канонади артилерії, мінометів, систем "Град" та іншої зброї.

Про це повідомив глава Луганської ОДА Геннадій Москаль.

"Терористи ЛНР 18 разів обстріляли контрольовані Україною населені пункти. Найгарячіші точки — Станиця Луганська, Чорнухине, Трьохізбенка, Кримське, Щастя, Нижнє", - зазначив він.

Вночі Станицю Луганську вкотре обстріляли з артилерії та мінометів, внаслідок чого до зруйнованих у п’ятницю понад 10 будинків додалося ще кілька приватних помешкань.

"Ні газу, ні електроенергії, ні тепла в селищі поки немає, і відновити його протягом дня навряд чи вдасться. Вранці в Станиці тривала перестрілка із використанням автоматичної зброї та гранатометів", - повідомив Москаль.

Даних про постраждалих серед мирного населення немає.

Окрім Станиці обстрілів із артилерії та мінометів зазнали Кримське (протягом доби — 4 обстріли, в тому числі з "Градів"), околиці Щастя (три обстріли), Чорнухине (чотири обстріли, в тому числі з артилерії), Нижнє (2 обстріли), а також Трьохізбенка та Новотошківка (по одному обстрілу).

Інформації про значні руйнування та людські жертви немає, утім, із рядом населених пунктів поки що відсутній телефонний зв’язок.

У Чорнухиному (Попаснянський район) та Трьохізбенці (Новоайдарський район) через пошкоджені обстрілами лінії електропередач відсутнє світло.

Джерело відео - Громадське Телебачення Донеччини

Українська правда