Держдеп США теж закликав Росію звільнити українських заручників

Четвер, 29 січня 2015, 09:48

Представник Держдепу Джен Псакі заявила, що Російська Федерація зобов'язана звільнити українку Надію Савченко й інших українських заручників.

Про це вона заявила на прес-конференції 28 січня, повідомляє ZN.ua.

"Ми глибоко стурбовані повідомленнями про те, що український парламентар і колишній військовий пілот Надія Савченко важко хвора через її тривале ув’язнення в Росії", - сказала Псакі

Вона нагадала, що на знак протесту Савченко, захоплена в червні у східній Україні проросійськими сепаратистами й незаконно доправлена до Росії, ще 13 грудня оголосила голодування.

"Наголосимо, що Савченко також є делегатом у Парламентській асамблеї Ради Європи, органу, присвяченого захисту прав людини, демократії й верховенства закону", - сказала Псакі.

"Ми закликаємо Росію негайно звільнити Савченко й усіх інших українських заручників, а також виконати всі зобов'язання в рамках мінських угод", - заявила речниця Держдепу США.

Як відомо, 28 січня Парламентська асамблея Ради Європи продовжила санкції проти Росії до квітня 2015 року і, серед інших вимог, закликала її звільнити Надію Савченко.

"Асамблея розцінює її передачу бойовиками в РФ і наступне позбавлення волі російською владою як порушення міжнародного права, що де-факто є викраденням. Асамблея закликає російську владу негайно звільнити Савченко й дозволити їй повернутися в Україну", - говориться в резолюції ПАРЄ.