В Індонезії знайшли великі уламки фюзеляжу літака AirAsia

Субота, 3 січня 2015, 11:10

У ході пошукової операції в Індонезії на глибині 30 метрів виявлені два великі об'єкти, які, ймовірно, є уламками фюзеляжу авіалайнера AirAsia. 

Згідно з офіційними даними, рятувальники витягли з моря 30 тіл загиблих під час катастрофи літака Airbus A320-200 малайзійської авіакомпанії AirAsia, повідомляє в суботу, 3 грудня, агенція Reuters.

Крім того, кораблі, які здійснюють пошуки в районі авіакатастрофи, виявили на дні моря "два великі об’єкти", які, ймовірно, є уламками фюзеляжу авіалайнера, заявив голова Індонезійської пошуково-рятувальної служби Бамбанг Сойлістіо.

"Ми виявили два об’єкти під водою на глибині 30 метрів", - заявив Сойлістіо, зазначивши, що зараз рятувальники працюють з дистанційним управлінням для фотозйомки об’єктів.

Він також додав, що останніми днями рятувальна операція ускладнювалась через несприятливу погоду, зокрема, через великі хвилі. Також у пошуково-рятувальній службі заявили, що територія пошуків була розширена, оскільки уламки могли дрейфувати на відстань більш ніж як 200 морських миль.

Причини падіння літака досі незрозумілі, бортові самописці також не знайдені, йдеться у повідомленні.

"Коли "чорні скриньки" буде знайдено, ми зможемо зробити попередній звіт протягом місяця", - заявив слідчий Національного комітету з безпеки на транспорті Тоос Санітіосо.

Малайзійський лоу-кост авіакомпанії AirAsia здійснював 28 грудня рейс QZ8501 з індонезійського портового міста Сурабая до Сінгапура. На борту літака перебували 162 особи.

Контакт з авіалайнером було втрачено, коли він знаходився у 350 кілометрах на південь від Сінгапура в індонезійському повітряному просторі. Досі жодного з пасажирів чи членів екіпажу не знайдено живим.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування