Адвокат: У суду – остання можливість не дати Савченко померти

Середа, 25 лютого 2015, 10:22

У російського суду в середу – практично остання можливість змінити запобіжний захід для українки Надії Савченко, щоб вона не померла від голодування.

Про це написав адвокат Савченко Марк Фейгін у Twitter вранці 25 лютого.

"О 12:00 (за Москвою) у залі 225 (або 422) у Мосміськсуді пройде засідання за скаргою захисту на рішення Басманного суду на продовження арешту Савченко", - анонсував він.

"У суду залишається практично остання можливість змінити запобіжний захід невинуватої Надії Савченко, або ризикнути дати їй померти", - заявив Фейгін.

"Ми, як захист Савченко, надамо вичерпні процесуальні підстави для зміни запобіжного заходу з арешту на будь-який інший. Подивимося", - повідомив він.

Раніше Фейгін повідомив УНІАН, що Надію Савченко не доставлять в Мосміськсуд, де буде розглядатися апеляція на продовження її арешту до 13 травня.

"Надію в суд не доставлять, вона буде брати участь у засіданні по відеоконференцзв'язку, її можна буде побачити по монітору", - сказав він.

Адвокат наголосив, що переконував Савченко припинити голодування, але вона наполягає на своєму і вважає, що в нинішніх умовах іншого способу довести свою невинність у неї немає.

"Можливо, суд дасть нам таку можливість, щоб невинна Надія Савченко як мінімум не перебувала під вартою в слідчому ізоляторі, а була переведена під домашній арешт, на що ми дуже розраховуємо", - сказав адвокат.

Як відомо, українська льотчиця Савченко голодує понад два місяці, від 13 грудня, на знак протесту проти незаконного ув’язнення в Росії.

Напередодні вона передала лист-звернення до співвітчизників.