Російські ЗМІ: Алібі підозрюваного у вбивстві Нємцова підтверджує відео

Середа, 11 березня 2015, 13:55

Російський телеканал LifeNews, контрольований Кремлем, опублікував відео, яке нібито підтверджує алібі підозрюваного у вбивстві Бориса Нємцова - Тамерлана Ескерханова.

На суді Ескерханов заявив, що в ніч убивства політика перебував на роботі і колеги можуть підтвердити його слова, повідомляє LifeNews.

"У розпорядженні LifeNews виявилися ексклюзивні кадри з камер спостереження, встановлених в одному з нічних клубів у центрі Москви. Відеозапис доводить, що алібі, про яке заявив один з підозрюваних у вбивстві Бориса Нємцова - Тамерлан Ескерханов, дійсно існує", - зазначає телеканал.

Журналісти LifeNews заявляють, що відшукали заклад, в якому, за словами Тамерлана Ескерханова, він знаходився. "Співробітники нічного клубу підтвердили, що в ніч на 28 лютого він дійсно був у барі. Однак, як вдалося з'ясувати LifeNews, Ескерханов зовсім не співробітник закладу, а приватний охоронець віп-персони на ім'я Роман. У фатальну ніч Тамерлан Ескерханов супроводжував свого клієнта і з'явився в нічному клубі близько 22:30 ", - повідомляє телеканал.

Згідно з повідомленням, о 22:35 Ескерханов вперше з'являється на кадрах з камер відеоспостереження.

"У 22:37 підозрюваний у вбивстві Бориса Нємцова вийшов із зали і зник з поля зору камер спостереження. Але всього через півгодини чоловік повертається.

В 23:11 Ескерханов знову зайшов до зали і зупинився, щоб поговорити з одним із працівників або клієнтів закладу. Через деякий час чоловік знову вийшов з приміщення. Зазначимо, для того щоб дістатися від клубу до Великого Москворіцького мосту на машині, потрібно близько 15 хвилин. Проте вже о 23:26 Ескерханов знову в залі, його присутність фіксують камери спостереження. До вбивства Бориса Нємцова в той момент залишалося всього лише 5 хвилин, і за цей час дістатися до Великого Москворецкая мосту неможливо ", - повідомляє телеканал.

Як відомо, слідство оголосило виконавцем і організатором вбивства Нємцова чеченського військового з батальйону "Північ" Заура Дадаєва. Спочатку він зізнався в цьому вбивстві, однак пізніше заявив, що зробив це під тиском.

Крім Дадаєва у справі про вбивство Нємцова затримані ще кілька чеченців, а один – Біслан Шамаєв – був підірваний гранатою під час затримання.