На знищення меморіала на місці вбивства Нємцова поскаржилися до прокуратури

Неділя, 29 березня 2015, 14:37

Активісти опозиції та правозахисники звернулися до прокуратури та СК РФ із заявою про акт вандалізму на Великому Москворецькому мосту.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на співголову московського відділення руху "Солідарність" Петра Царькова.

За словами Царькова, заяви стосуються інциденту 24 березня, коли прихильники "Антимайдану" розбили свічники, розкидали квіти і принесли на місце загибелі Нємцова плакати з образливими написами на адресу вбитого політика.

"У поданих заявах активісти просять вжити необхідних заходів для забезпечення порядку на місці загибелі Нємцова і перевірити дії влаштували погром осіб на предмет порушення закону", - зазначив Царьков.

Співголова московського відділення "Солідарності" додав, що крім нього заяву в правоохоронні органи підписали, зокрема, голова Московської Гельсінської групи Людмила Алексєєва, активіст "Солідарності" Сергій Давідіс і опозиціонер Олександр Риклін.

Як відомо, в ніч на 28 лютого невідомі знищили "меморіал" Бориса Нємцова на Великому Москворецькому мосту, прибравши звідти всі квіти, свічки та портрети політика. За кілька годин народний меморіал був відновлений.

У ЗМІ з посиланням на мерію Москви повідомили, що меморіал могли знищити за вказівкою віце-мера Петра Бірюкова. У мерії інформацію про причетність до знищення меморіалу спростували. За даними мерії, співробітники підприємства "Гормост", які мають стежити за чистотою і порядком на об'єкті, прибирають лише зів'ялі і відкладені в сторону квіти.

Соратник Нємцова по партії РПР-ПАРНАС Ілля Яшин заявив, що знищення народного меморіалу було провокацією.

Також організовано збір підписів з метою увічнити пам'ять Нємцова, встановивши на Великому Москворецькому мосту табличку або пам'ятний камінь.

Дождь