У КПУ спростовують інформацію про включення Симоненка в президію пленуму Компартії РФ

Понеділок, 30 березня 2015, 23:03

У Компартії України спростовують інформацію про включення її лідера Петра Симоненка до президії пленуму Комуністичної партії РФ.

Про це заявила прес-служба КПУ.

"Дійсно під час відвідування Пленуму ЦК КПРФ Симоненко в якості гостя був запрошений за стіл президії. Але будь-якій хоч трохи освітченій людині зрозуміло, що про жодне "включення до керівних органів КПРФ" йтися не може. Це нонсенс", - йдеться в повідомленні.

У Компартії навали інформацію про включення Симоненка в президію пленуму КПРФ "абсурдною і неправдивою".

Як відомо, міністр юстиції України Павло Петренко звернувся в Службу безпеки України з вимогою перевірити поширену народними депутатами інформацію про обрання лідера Компартії України Петра Симоненка до президії пленуму Комуністичної партії Російської Федерації.

Крім того, Мін'юст вимагає провести додаткове розслідування причетності Симоненка до кримінальних правопорушень, пов'язаних з фінансуванням тероризму, підтримкою "ДНР" та "ЛНР", визнанням анексії Криму та діями, спрямованими на повалення конституційного ладу і територіальної цілісності України.

Міністерство також вимагає від СБУ поінформувати про хід розслідування і оприлюднити попередні результати слідчої роботи у кримінальних справах, які були відкриті проти керівництва КПУ раніше.

Крім того, Мін'юст зробив запит щодо перевірки можливої ​​зміни громадянства Симоненком та отримання ним російського паспорта.

Інтерфакс-Україна