На Донеччині тисячі бойовиків і важка техніка з РФ - Федичев

Субота, 11 квітня 2015, 23:18

Влада РФ ухвалила рішення значно збільшити бойовий потенціал військ РФ - у безпосередній близькості від від держкордону з Україною і на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей.

Про це заявив заступник командуючого АТО Валентин Федичев.

"Заплановано нарощування чисельності російських "найманців-добровольців", збільшення до 500 одиниць кількості танків, ББМ, а також артилерійських систем. Також заплановано відкрите введення "миротворчих бригад", - заявив Федичев.

За його словами, приховане введення Росією "антіміротворцев" давно відбулося.

"15-та окрема мотострілецька бригада ЗС РФ (місце постійної дислокації - смт. Рощинський Самарської області РФ). Бригада зветься "миротворчою", входить до складу 2-ї армії Центрального ВО. Її підрозділ - давно на території України в районі Луганська" , - зазначив Федичев.

Також Федичев повідомив, що у Горлівці зосереджено близько 150 одиниць ББМ і 2000-2500 бойовиків, у Дебальцевому - 60 одиниць ББМ і понад 800 "найманців-добровольців", у Вуглегірську - 80 одиниць ББМ і понад 1500 професіоналів-бандитів, в Єнакієвому - 80 одиниць ББМ і 400-600 російсько-терористичних бойовиків.

"Нарощування наступальних угруповань на Донецькому напрямку триває", - заявив він.

"На території Стахановського феросплавного заводу також перебуває механізований підрозділ ЗС РФ, у складі якого близько 30 російських танків Т-72. У Стаханові, в комплексі будівель по вулиці Б.Хмельницького, 70-б створено великий склад боєприпасів: снаряди для 122-мм і 152-мм артсистем, реактивні снаряди для установок "Град", а також ПЗРК", - додав Федичев.

Крім того біля м.Міусинська між Торезом і Красним Лучем бойовики 2-го АК "ЛНР" створили полігон для стрільби з реактивної артилерії, а в пгт.Успенка Лутугинського району Луганщини на територію колишнього піонерського табору прибув гаубичний дивізіон 4 бригади 2-го АК "ЛНР".

За його словами, приводом для початку відкритої фази збройної агресії РФ може стати "підтверджене невиконання Україною Мінських домовленостей".

"Для штучної організації таких "фактів" працює військово-пропагандистський апарат Росії, якому допомагають бойовики" ДНР "та" ЛНР ", - зазначив Федичев.

За його даними, 11 квітня в район східних і північно-східних околиць с. Миколаївка (південний захід Тельманове, під контролем бойовиків) виїхали три установки "Град".

"У 12:02 і 12:05 дві установки випускають по одному 122-мм реактивних снарядів у східному напрямку - бойовики стріляють по території, яку вони ж і контролюють. Потім три машини спішно виїхали в напрямку с. Луково, яке також контролюється бойовиками", - додав він.

Українська правда