Рятувальники другу добу гасять пожежу під Чорнобилем

Четвер, 30 квітня 2015, 13:26

Рятувальники заявляють, що радіаційний фон в районі пожежі на території "Чорнобильської пущі" знаходиться у межах норми та складає в середньому 22 мкР/год (безпечний рівень радіаційного фону до 50 мкР/год).

Про це повідомили у Державній службі із надзвичайних ситуацій.

"Підвищення радіаційного фону внаслідок пожежі на прилеглих територіях не зафіксовано.

У Києві радіаційний фон складає 12 мкР/год", - сказано у повідомленні.

При цьому у ДСНС поінформували, що на цей час за результатами повітряної розвідки відкритих осередків загорань не виявлено, розповсюдження вогню відсутнє.

Залучені до гасіння сили продовжують проливання окремих лісових ділянок, де спостерігається тління.

До ліквідації лісової пожежі залучено сили загальною чисельністю 305 чоловік і 51 одиниця техніки, у тому числі від ДСНС 253 рятувальників особового складу і 39 одиниць техніки та 4 мотопомпи, від Комплексу лісового господарства "Чорнобильська пуща" 3 автоцистерни, 3 авторозливні станції (АРС), 4 трактори з плугами, 2 допоміжних автомобілі та 52 працівники.

Від ДСНС для проведення повітряної розвідки залучено 1 вертоліт, у разі ускладнення обстановки в готовності до гасіння знаходяться 3 пожежні літаки АН-32П та 1 вертоліт з водозливним пристроєм.

На місці події розгорнуто пересувний пункт управління, організовано роботу штабу пожежогасіння, який здійснює загальну координацію заходів по ліквідації лісової пожежі.

Для недопущення погіршення ситуації в готовності утримуються резервні сили:

від ГУ ДСНС у м. Києві 5 автоцистерн підвищеної прохідності та 60 чоловік особового складу; від Управління ДСНС у Житомирській області 5 автоцистерн підвищеної прохідності та 60 чоловік особового складу.

Робота продовжується у цілодобовому режимі до повної ліквідації окремих загорань.

Українська правда