ООН відкриє в Україні офіс із підтримки Мінських домовленостей - Порошенко

Понеділок, 11 травня 2015, 16:31

Організація Об'єднаних Націй відкриє в Україні офіс із підтримки Мінських домовленостей про врегулювання ситуації на сході України.

Про це заявив президент Петро Порошенко під час відвідування у Чернігівській області 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних сил України "Десна" у понеділок.

"Хочу наголосити, що під час візиту Генерального секретаря ООН (в Україну) ми домовилися про те, що тут буде відкрито офіс підтримки ООН, який допомагатиме ефективно забезпечувати імплементацію Мінських домовленостей", - сказав президент.

Глава держави розповів, що підніматиме перед світовою спільнотою питання порушення бойовиками Мінських домовленостей та відповідальності за це.

"Ми підніматимемо питання про відповідальність бойовиків за цинічні порушення Мінських домовленостей, коли у буферну зону введено "Гради", великокаліберні САУ (самохідні артилерійські установки), міномети, РСЗВ (реактивні системи залпового вогню). І не просто завезено, а продемонстровано під час так званого параду. Ми наголошуємо, що цю техніку не було виведено, як цього вимагають Мінські домовленості, і доказів цього цілком достатньо", - сказав президент.

Порошенко розповів, що порушував це питання під час візиту генсека ООН в Україну, а також порушуватиме під час майбутніх візитів до Європи.

Інтерфакс-Україна