Компанія Ахметова знову лякає киян віяловими відключеннями світла

Вівторок, 12 травня 2015, 14:34

Компанія "Київенерго" просить своїх юридичних клієнтів знизити споживання електроенергії в робочі дні травня на 30%, щоб уникнути віялових відключень світла.

Про це повідомляє сайт компанії.  

"Київенерго" відзначає, що вказівку обмежити споживання електроенергії з 8 до 11 ранку та з 8 до 10 вечора отримала від Держенергонагляду.

"Якщо навантаження у зазначені пікові періоди не знизиться… "Київенерго" буде зобов'язана застосувати заходи з вимушеного обмеження постачання електричної енергії, в т.ч. графіки аварійних відключень споживачів (ГАВ)", йдеться в повідомленні.

Відзначається, що термінова необхідність в обмеженні споживання електроенергії викликана "дефіцитом генеруючих потужностей в енергосистемі України, в т.ч. Центрального регіону".

Як відомо, з 22 квітня низка киян, що обслуговуються компанією "Київенерго" без будь-якого попередження залишились без гарячого водопостачання "на невизначений термін".  

Згодом у "Київенерго" пояснили, що люди залишились без гарячої води через заборгованість за спожитий газ.

Станом на 17 квітня заборгованість "Київенерго" за газ становить близько 1,2 мільярда гривень.

"Київенерго" відключила 2,5 тисячі житлових будинків у Києві від гарячого водопостачання.

Київська адміністрація закликала НАК "Нафтогаз" відновити постачання газу на столичні котельні попри борги.

"Нафтогаз" заявив, що кияни отримають гарячу воду, коли Ахметов погасить борги.

При цьому у компанії відзначили, що "населення, яке є найбільшим споживачем послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання (близько 80% споживання), розраховується з "Київенерго" вчасно і практично в повному обсязі".

Українська правда. Київ