Бойовики перекидають сили на передній край і приморський напрямок - ІС

Середа, 13 травня 2015, 09:18

Бойовики продовжують перекидати сили й засоби до приморського напрямку, повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Через Тельманове прибула тактичної групи бойовиків так званої "ДНР" – 160-180 осіб, при 12 танках і 22-х одиницях ББМ і автотранспорту, пише він у Facebook.

У Петровський і Куйбишевський райони Донецька продовжує прибувати посилення для угруповання "російсько-терористичних військ", зосередженого в місті.

Через Макіївку в Донецьк прибули дві групи бойовиків по 50-60 осіб. Крім того, зі складу тактичної групи терористів, зосередженої в районі Ясинуватої, у південні райони Донецька перекидається бронетехніка (зафіксовано маневр танкової групи в 7 одиниць, у супроводі спецтранспорту).

Також триває посилення військ терористів шляхом перегрупування сил і засобів із глибини до переднього краю.

Зокрема, на лінії Світлодарськ - Луганське відзначається поява нової тактичної групи супротивника (до мотострілкового батальйону, діє окремими підрозділами рівня взвод-рота у всій смузі від н.п. Майорське до н.п. Красний Пахар).

Бронегрупа бойовиків, яка діє в цьому районі, отримала посилення – ще 4 танки й 3 ББМ (2 БТР-80 і 1 МТ-ЛБ) зі складу "Горлівського гарнізону" терористів.

Зафіксовано перекидання 11 одиниць бронемашин (ББМ) бойовиків на схід Луганська на Ніколаєвку до району Станиці Луганської. Через "паливний дефіцит" у самому Луганську, разом із бойовою технікою бойовиків переміщуються паливозаправники, зазначає Тимчук.

Також упродовж доби зафіксоване активне переміщення автоколон на відрізку між Лутугине й Красний Луч, між Макіївкою і Єнакієвим, від Старобешевим на Докучаєвськ, у Донецьку і передмісті, а також у Луганську й двох прилеглих напрямках – на Металіст і на Лутугине.

Також триває активний рух транспорту в районі Краснодона й Іловайська (перевалочна база для військових вантажів бойовиків).

В Іловайськ зайшов ешелон із танковими двигунами з Росії (приблизно 100 штук), іде розвантаження.