У СБУ розказали, як байкер "Хірург" фінансував бойовиків вкраденими грошима

Вівторок, 19 травня 2015, 18:36

Співробітники Служби безпеки України викрили схему, за якою російський байкер Олександр Залдостанов на прізвисько "Хірург" незаконно привласнював гроші, частину яких передавав бойовикам "ДНР" та "ЛНР".

Відповідну заяву оприлюднила прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що Залдостанов спільно з менеджментом двох фінансових компаній "Forex Trend" і ТОВ "Форекс тренд" привласнили гроші громадян України, Росії та інших країн СНД, що були вкладені для подальшого інвестування на міжнародних фінансових ринках.

"Шахраї переводили гроші у готівку через рахунки, які були відкриті на членів байкерського клубу "Нічні вовки", частина привласненої суми перераховувалася на підтримку бойовиків з т.зв. "ДНР" та "ЛНР", - повідомили в СБУ.

Згідно з інформацією, під час обшуків у представників українських офісів компаній вилучили фінансово-господарську документацію, яка підтверджує проведення махінацій, у тому числі й з використанням російських фінансових інструментів.

"Правоохоронці виявили комп’ютерну техніку з файлами, в яких міститься інформація про незаконні фінансові операції, а також значну суму готівки у російських рублях і доларах США та пам’ятні нагороди ФСБ РФ: кортик і годинник", - зазначили у відомстві.

 
 
 
 

Слідчі СБУ відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України.

Українська правда