Санкції проти РФ не передбачають посилення діючих обмежувальних заходів

Понеділок, 22 червня 2015, 01:56

Міністри закордонних справ країн Євросоюзу на засіданні Ради ЄС у Люксембурзі в понеділок приймуть без обговорення рішення про продовження економічних санкцій відносно Росії до 31 січня 2016 року.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"На засіданні Coreper (Комітету постпредів країн ЄС 17 червня - ІФ) був консенсус. Тепер рішення за міністрами, але я не думаю, що виникнуть зміни в останню хвилину", - сказав співрозмовник ЗМІ, пояснюючи, що буде просто схвалений узгоджений послами акт.

Подальше рішення не передбачає посилення нині діючих обмежувальних заходів. У матеріалах, поширених до засідання Ради, говориться, що санкції продовжуються відповідно до рішення березневого саміту ЄС пов'язати термін їх дії з повним виконанням Мінських угод.

Обмежувальні заходи зачіпають доступ на європейський фінансовий ринок для деяких банків РФ, торгівлю зброєю і рядом товарів подвійного призначення, а також експорт деяких технологій, пов'язаних з енергетикою, нагадують у Брюсселі.

Також на порядку денному Ради - обмін думками про пакет рішень з Енергетичного союзу ЄС, спрямованих на надійне і стійке енергопостачання для Європи та її громадян за доступними цінами. Вони включають, зокрема, такі напрямки, як енергетична безпека, енергетична ефективність і зниження частки вуглеводнів в енергетиці.

Рада також обговорить операцію ЄС в Середземному морі EU NAVFOR MED по боротьбі з нелегальною міграцією.

Нагадаємо, 19 червня Рада ЄС  продовжила обмежувальні заходи ЄС, введені у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя, до 23 червня 2016 року.