Продовження санкцій проти РФ говорить про єдність світового співтовариства - США

Вівторок, 23 червня 2015, 05:34

Сполучені Штати Америки вважають, що продовження Європейським союзом економічних санкцій проти Росії, накладених у відповідь на її дії в Україні, свідчить про єдність світового співтовариства у протистоянні агресії Москви.

Про це заявив представник Білого дому Джош Ернест, передає Радіо Свобода.

За його словами, цей крок свідчить про рішучість міжнародного співтовариства домогтися, щоб президент Росії Володимир Путін дотримувався елементарних міжнародних норм.

Спікер нагадав, що про необхідність таких спільних дій щодо Росії говорив на початку місяця президент США Барак Обама під час саміту G7.

Раніше в понеділок, 22 червня, про те, що Сполучені Штати вітають продовження Євросоюзом економічних санкцій проти Росії заявив прес-секретар Державного департаменту США Джон Кірбі.

Він нагадав, що так само, як в ЄС, і в США та інших країнах G7 чітко заявляли, що безпосередньо пов'язують ці санкції з повним виконанням мінських домовленостей.

"Ми сподіваємося, що всі країни засудять агресивні дії Росії в Україні і приєднаються до міжнародної спільноти в накладенні санкцій", - додав Кербі на брифінгу.

Раніше Європейський Союз продовжив санкції проти Росії щ на 6 місяців - до 31 січня 2016 року.