Митникам і "Червоному хресту" знову не дали перевірити "гумконвой" РФ

Четвер, 25 червня 2015, 16:31

Українських прикордонників і митників та представників "Червоного хреста" не допустили до перевірки чергового, 31-го, російського "гуманітарного конвою".

Про це на брифінгу сказав прес-секретар Державної прикордонної служби Олег Слободян, повідомляє УНІАН.

"Сьогодні вранці російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового, 31-го, так званого "гуманітарного конвою". В період з 06:54 до 07:45 через російські пункти пропуску "Донецьк" та "Матвєєв Курган" на в'їзд в Україну прослідували дві колони так званого "гумконвою" у складі 101 автомобіля", – сказав Слободян.

Він додав, що переміщення "гумконвою" відбувалося з традиційним порушенням норм міжнародного права та вітчизняного законодавства, що регламентують порядок направлення гуманітарних конвоїв.

"Міжнародний комітет Червоного хреста участі в оформленні не брав. Українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій", – зазначив Слободян.

Як відомо, Росія відправляє свої конвої на Донбас протягом вже майже року. Жодного разу українським прикордонникам чи представникам "Червоного хреста" не дозволили їх перевірити.