Україна розриває співпрацю з Росією в авіабудуванні

П'ятниця, 28 серпня 2015, 00:46

Кабінет міністрів України має намір підтримати пропозицію про вихід державного авіабудівного концерну "Антонов" з українсько-російського підприємства ТОВ "ОАК-Антонов".

Про це пише РБК-Україна, посилаючись на джерело в уряді.

У пояснювальній записці Мінекономрозвитку до урядового розпорядження зазначено, що, враховуючи ситуацію, яка склалася у відносинах з Росією в 2014 р, в "ОАК-Антонов" припинені роботи з програмами літаків Ан-70, Ан-124, Ан-140, вимушено скорочений штат управління від української сторони.

Разом з тим, фінансово-господарський стан "ОАК-Антонов", з урахуванням загострення політичного і військового протистояння між Україною і Росією, погіршується, зменшується залишок коштів статутного капіталу, у тому числі внесок концерну, як учасника цієї компанії, повідомляється в документі.

"У такій ситуації подальша участь концерну в ТОВ" ОАК-Антонов "представляється недоцільною", - зазначено в пояснювальній записці.

Проект розпорядження Кабміну про припинення співпраці з РФ в авіабудівній сфері

Раніше повідомлялося, що російський завод Самара ВАТ "Авіакор - авіаційний завод" призупиняє програму випуску літаків Ан-140 через санкції України.

Виконуючий обов'язки президента компанії ДП "Антонов" Михайло Гвоздьов, заявив, що підприємство має намір збільшити обсяги виробництва до 25 літаків на рік завдяки оновленню виробничих потужностей підприємства.