Проукраїнських кримчан внесли до "списку недоброзичливців" - активіст

Неділя, 30 серпня 2015, 00:28

МВС РФ у Криму створило список кримчан, які мають відношення до проведення, організації або участі в проукраїнських мітингах на півострові.

Про це повідомляє "Центр журналістських розслідувань", посилаючись на активіста Українського культурного центру Леоніда Кузьміна, який потрапив у цей список.

"Є якийсь список "недоброзичливців". Співробітники карного розшуку повідомили, що їм дано вказівку провести бесіди з усіма, включеними до списку. Його я бачив мигцем, зауважив лише, що список довгий, там близько ста осіб", - розповів Кузьмін.

Бесіда з ним тривала близько 40 хвилин. У активіста запитували, чи брав він участь у заходах з використанням української державної символіки і чи не збирається він їх проводити надалі.

28 серпня активіста Українського культурного центру Леоніда Кузьміна викликали на допит співробітники карного розшуку МВС Росії в Криму.

Нагадаємо, раніше Леоніда Кузьміна і двох учасників акції в Сімферополі 9 березня, приуроченої до дня народження українського письменника Тараса Шевченка затримали після закінчення заходу. Їх звинувачували в порушенні проведення мітингу -демонстрація української символіки, яка не була зазначена в заявці на проведення заходу. Інших активістів - Олександра Кравченка і Вільдара Шукарджіева суд також засудив до 40 годин громадських робіт.

11 березня Леоніда Кузьміна звільнили із сімферопольської школи, де він працював викладачем, за статтею "невідповідність займаній посаді", назвавши "агентом Держдепу".