Ще одна суддя у справі "свободівців" захворіла

Четвер, 10 вересня 2015, 13:12

Ще одна суддя у справі "свободівців" Юрія Сиротюка і Ігоря Швайки захворіла.

Про це у своєму Facebook повідомив депутат від свободи Андрій Іллєнко.

"У Печерському суді епідемія нового вірусу - українського суддівського грипу! Після того, як Сиротюка і Швайку мала судити суддя Волкова, вона раптово захворіла. Ви будете сміятися, але призначена після цього вести справу суддя Матійчук теж терміново занедужала", - повідомив Іллєнко.

За словами Іллєнка, Сиротюка має судити суддя Карабань.

Він також нагадав, що іншому "свободівцю" Едуарду Леонову дали домашній арешт з електронним браслетом.

Як відомо, 4 вересня Швайці та свободівцю Юрію Сиротюку було оголошено підозру в організації масових безпорядків і нападі на правоохоронців біля будівлі ВР 31 серпня під час голосування за зміни до Конституції в парламенті.

31 серпня під Верховною Радою сталися сутички між силовиками та мітингувальниками, які вимагали не ухвалювати зміни до Конституції.

Після голосування парламенту, мітингувальники пішли штурмом на Верховну Раду і почали кидати димові шашки. Потім хтось кинув у лави міліції і Нацгвардії бойову гранату. Було поранено понад 130 осіб.

Один нацгвардієць помер від поранення уламком у серце, у понеділок, ще двоє померли в лікарні у вівторок.

Арештували 21-річного Ігоря Гуменюка, який, за словами глави МВС, кинув гранату. Він є бійцем добровольчого батальйону спецпризначення "Січ" (складається з членів "ВО "Свобода").