Проголосувати зможуть близько 10% переселенців – "Восток-SOS"

Субота, 19 вересня 2015, 04:49

Загалом з близько мільйона осіб, які могли б проголосувати, прийде до органів ведення державного реєстру виборців і подасть заяву близько 10 відсотків, тобто до 100 тисяч людей.

Таку думку висловила координатор правового напрямку волонтерської ініціативи "Восток-SOS" Олександра Дворецька в інтерв’ю Радіо Свобода.

На її переконання держава не повинна позбавляти виборчого права вимушених переселенців, адже з окупованих територій виїхала найбільш активна проукраїнська частина населення.

"Загалом це близько мільйона осіб, які досягли виборчого віку і могли б проголосувати. Але якщо говорити про тих, хто дійсно буде це робити, хто справді прийде до виборчих органів ведення Державного реєстру виборців, подасть заяву та змінить виборчу адресу і піде на голосування, то, думаю, що мова йде про близько 10 відсотків від загальної кількості. Тобто реально це зроблять до 100 тисяч людей", - сказала вона.

Вона наголосила, що йдеться не тільки про внутрішньо переміщених осіб з Донбасу, а й з окупованого Криму, зазначивши, що така низька активність переселенців на виборах пояснюється не тим, що вони політично неактивні, а тим, що вони займаються вирішенням більш нагальних проблем, приміром, пошуком житла.