У Сватовому після вибухів 760 осіб звернулися до пунктів обігріву

Неділя, 1 листопада 2015, 23:43

Внаслідок пожежі на складі Міноборони у Сватовому (Луганська обл.)  до пунктів обігріву ДержНС звернулися по допомогу 760 осіб. 

Про це повідомили у ДержНС України.

Станом на 19:00 1 листопада тривали роботи з ліквідації наслідків пожежі.

Піротехнічні групи ДержНС  обстежили 14 секторів на предмет виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів, залишилось обстежити сектор №7.

"Оперативним штабом отримано від місцевого населення 216 заявок щодо виявлення вибухонебезпечних предметів з яких виконано 195", - повідомили у Держслужбі.

Рятувальники провели роботи  щодо демонтажу пошкоджених частин двох балконів за адресою квартал Луначарського, 4 на 3 та 5 поверхах.

Як відомо, внаслідок вибухів у Сватовому загинули дві особи (1 військовий та 1 цивільний), постраждали 16 осіб (12 військових та 4 цивільних).

Раніше глава Луганської ОВЦА Георгій Тука підписав розпорядження про виділення 10 млн грн для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в Сватове. При цьому на своїй сторінці в соцмережі він написав, що районний бюждет не може їх швидко і ефективно використовувати через бюрократичні перепони.

Міністр оборони Степан Полторак вважає диверсійні дії противника причиною пожежі на військовому складі в Сватовому Луганської області.

Станом на 19:00 31 жовтня у Сватовому було повністю відновлено електро- та водопостачання.