Депутат Держдуми каже, що його заяву про виїзні візи не так зрозуміли

П'ятниця, 13 листопада 2015, 15:40

Депутат Держдуми від КПРФ Вадим Соловйов стверджує, що його слова про розгляд депутатами можливості запровадити виїзні візи для росіян невірно зрозуміли.

Про це повідомляє ТАСС.

За його словами, мова йде лише про інформування громадян про можливу терористичну небезпеку у країні призначення, для чого потрібно ввести спеціальну процедуру.

"Вона передбачає, що наші спецслужби повинні офіційно оцінити терористичну загрозу в тій чи іншій країні. І або туроператори в момент продажу путівки під розпис повинні видавати туристу пам'ятку про терористичну небезпеку у відповідному регіоні, або це робить посольство країни, в яку збирається турист. І після такого офіційного попередження під розпис громадянин сам приймав би рішення летіти в ту чи іншу країну", – пояснив Соловйов.

Він додав, що зараз депутати уважно вивчають пропозиції громадян з цих питань, і, можливо, за підсумками розгляду виступлять з якоюсь ініціативою.

Як відомо, раніше Соловйов заявив, що зараз знаходить багато пропозицій запровадити виїзні візи для росіян і Держдума їх розглядає.