Порошенко пропонує замінити в паспортах російську мову на англійську

Четвер, 19 листопада 2015, 09:52

Президент Петро Порошенко у відповіді на електронну петицію запропонував замінити дублювання в паспорті громадянина України друкованої інформації російською мовою на англійську мову.

Про це інформує сайт глави держави.

"Підтримую обурення громадян України стосовно дублювання в паспорті громадянина України друкованої інформації мовою держави, яка Верховною Радою України визнана такою, що здійснює агресію проти України", йдеться у відповіді Порошенко.

"Враховуючи патріотичну позицію підписантів, а також прагнення українського суспільства до інтеграції в Європейський Союз, вважаю за необхідне дублювання друкованої інформації в паспорті громадянина України російською мовою замінити на англійську мову як мову міжнародного спілкування", зазначає президент.

Глава держави повідомив, що скерував відповідне звернення до Кабінету міністрів.

Електронна петиція, ініціатором якої є громадянин В.П.Надьожкін, була скерована на розгляд президентом оскільки набрала більше 25 тисяч голосів.

Як повідомлялося, у серпні львів’янин Святослав Літинський домігся через суд видачі паспорта громадянина України без дублювання даних російською мовою.

Українська правда