Порошенко закликає Захід не довіряти заявам Путіна про тероризм

Четвер, 19 листопада 2015, 17:22

Президент Росії Володимир Путін попри заяви про боротьбу із терористами ІДІЛ продовжує фінансувати терористів на сході України.

Про це сказав президент України Петро Порошенко в інтерв'ю італійському виданню La Repubblica, пише zn.ua.

"Те, що Путін взяв на себе обов'язок розбити ісламський тероризм в Сирії, викликає подив, оскільки він в цей же час продовжує забезпечувати всім необхідним терористів на Сході України. Він підтримує тих, хто безкарно збили російською ракетою малайзійський авіалайнер рік тому", - сказав Порошенко журналістам.

Він наголосив, що саме Путін від самого початку війни в Сирії підтримував режим Башара Асада, який "винен у смерті сотень тисяч сирійських громадян".

При цьому Порошенко додав, що для перемоги над ісламським тероризмом на Близькому Сході потрібна глобальна коаліція, до якої б увійшли всі країни за виключенням тих, хто спонсорує "халіфат".

"Але не думаю, що ця коаліція може покладатися на Путіна, тому що до останнього часу його армія бомбила в основному опозиційні сили, які воюють проти Асада, а не "Ісламську державу". В Сирії Москва несе не мир, а війну", - додав Порошенко.

Як відомо, Порошенко перебуває з офіційним візитом у Римі.