У Раді відреагували на рішення суду щодо недоторканності Мосійчука

Понеділок, 23 листопада 2015, 12:49

Верховна Рада України не прийматиме жодних рішень за рішенням суду, який визнав недійсною постанову парламенту про зняття депутатської недоторканності з народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука.

 Про це заявив виконуючий обов'язки керівника комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Пинзеник (фракція "Народний фронт"), передає Інтерфакс-Україна.

"У результативній частині рішення суду, яке оголошено в суді, постанову визнано недійсною і такою, що не відповідає закону. Для цього не потрібно ніякого рішення Верховної Ради", - сказав Пинзеник.

При цьому він нагадав, що це рішення суду ще не набуло чинності і вступить після того, як закінчиться термін для його оскарження Генеральною прокуратурою. Він нагадав, що Генпрокуратура заявляла про намір оскаржити дане рішення суду.

"Коли воно вступить в законну силу ніяких дій від Верховної Ради не треба. Воно самодостатньо і нічого для його виконання робити не треба", - додав Пинзеник.

Керівник комітету також спрогнозував, що це не останній суд з цього питання, оскільки дане рішення суду матиме правових наслідків, оскільки було порушено кримінальну справу, оскільки Верховна Рада дала згоду на зняття депутатської недоторканності з І.Мосійчука. Це не останній суд з цього питання", - зазначив він.

Як повідомлялося, 17 листопада Вищий адміністративний суд України визнав незаконною постанову Верховної Ради про зняття депутатської недоторканності та арешт народного депутата Ігоря Мосійчука.

У свою чергу Генеральна прокуратура має намір до 27 листопада оскаржити це рішення ВАСУ.