У Раді засвистали Соболєва

Середа, 23 грудня 2015, 11:33

Лідер фракції БПП Юрій Луценко закликав народного депутата Єгора Соболєва вибачитися за інцидент із співробітниками Держохорони у понеділок.

Про це він заявив, виступаючи у Верховній Раді.

"Я просив би пана Соболєва уже тепер після позитивного голосування щодо Кривого Рогу вибачитися перед працівниками Верховної Ради за безпідставні і неприйнятні слова щодо охорони", - заявив Луценко.

Він зазначив, що це прості люди, які отримують значно меншу зарплатню і виконують свою роботу.

Після цього трибуну зайняв Єгор Соболєв. Він подякував парламенту за рішення про призначення виборів у Кривому Розі. Однак слів вибачення із трибуни не прозвучало.

"Вчорашні мої емоції обурення були пов’язані з тим, що жодна частина держави не могла дати цивілізований спокійний вихід для цих людей (жителів Кривого Рогу – ред.), - сказав Соболєв.

Він також сказав, що "нікому не погрожував гранатою".

У цей час у залі лунав свист та вигуки "Ганьба" на адресу Соболєва.

Нардеп заявив, що вже попросив вибачення у працівників Державної охорони.

"Я одразу після цієї історії прийшов до них і вибачився за свої емоції", - сказав Соболєв.

Як відомо, у понеділок, 22 грудня, депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв намагався завести до Верховної Ради учасників мітингу за перевибори у Кривому Розі, влаштував штовханину на вході і натякав охоронцям парламенту на можливість використання гранати. "Відкрийте двері! Ви гранату хочете чи що? Відкрийте двері нах..й," - прокричав Соболєв до охоронця Верховної Ради.

Сам Соболєв заявив, що на людей, яких він намагався провести до парламенту, були оформлені перепустки. Після штовханини, за словами нардепа, перепустки знайшлися. 

Українська правда