Відпочинок у Криму став майже таким же дорогим, як у Сочі, - туроператори

П'ятниця, 25 грудня 2015, 12:05

Середній чек перебування у Криму для туристів зрівнявся зі сочинським, півострів втрачає свою традиційну цінову перевагу.

Про це повідомили російській агенції "Интерфакс" у п'ятницю в Асоціації туроператорів Росії (АТОР).

За даними туроператорів, у минулому літньому сезоні середній чек по Криму склав приблизно 2,2 тис. рублів (близько 768,5 грн. - ред.) на людину на добу. При цьому середня вартість відпочинку в постолімпійському Сочі сягнула 2,4 тис. рублів (близько 838,3 грн - ред.).

Як відзначили в асоціації, ціни в кав’ярнях, ресторанах і об'єктах розміщення півострови різко підвищилися ще в 2014 році.

"Минулий літній сезон дещо "остудив запал" місцевих представників сфери гостинності, однак ціни залишилися на більш високому, ніж раніше, рівні. На думку туроператорів, об'єкти, які завищують цінники, у проминулому сезоні поплатилися завантаженістю і зробили певні висновки", - повідомили в прес-службі.

Раніше т.зв. "міністр курортів і туризму" анексованого Росією Криму Сергій Стрельбицький заявляв, що необґрунтовано завищені ціни на відпочинок на Новий рік у Криму завдають серйозної шкоди іміджу півострова.

В АТОР повідомили, що ціни на розміщення в Криму в майбутньому літньому сезоні знову виросли – приблизно на 10-15%, окремі готельєри підняли ціни на 20%.

При цьому попит на літній Крим уже є, запевняють російські туроператори.

Як відомо, Росія анексувала український Крим у березні 2014 року, скориставшись зміною влади в Україні й використавши як привід незаконний "референдум" про "приєднання" АРК до РФ.