Нацполіція: проти обвинувачених у бійці бійців ПС є 9 кримінальних справ

Середа, 13 січня 2016, 11:57

Національна поліція заявляє, що проти бійців ДУК "Правий сектор", обвинувачених у конфлікті з персоналом курорту "Хата Магната" у Закарпатській області, відкрито 9 кримінальних проваджень.

Про це повідомляє у середу прес-служба Нацполіції.

"На цей час відносно зазначених осіб відкрито дев’ять кримінальних проваджень за ознаками хуліганства, розбою, замаху на незаконне заволодіння транспортним засобом, викрадення людини та незаконного поводження зі зброєю. Підозрюваним загрожує позбавлення волі терміном до 12 років", - повідомив заступник начальника управління ГСУ Національної поліції Максим Цуцкірідзе.

Як відомо, 10 січня під час конфлікту на одній з туристичних баз Закарпаття поліція затримала п’ятьох озброєних осіб , які позиціонують себе як бійці "Правого сектора".

За даними правоохоронців, вказані особи перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння прийшли до ресторану та вимагали приготувати їм їжу вже після закриття закладу. У відповідь на відмову з боку адміністрації особи застосували фізичне насильство, спричинивши тілесні ушкодження кухарю та охоронцю у вигляді порізів ножем та перелому ноги.

У ході слідства з’ясувалося, що ці ж самі особи причетні до злочинних випадків, що сталися напередодні, зазначає Нацполіція.

"Так, 28 грудня близько 6-ї години ранку перебуваючи на одній з автозаправок у Львівській області двоє з вищезгаданих осіб почали ображати інших відвідувачів та залякувати їх зброєю, здійснивши постріли в стелю", - зазначено в повідомленні.

Також поліції стало відомо, що 9 січня в одному з розважальних закладів Івано-Франківщини вони спровокували конфлікт з місцевими жителями, спричинивши їм тілесні ушкодження, а потім застосували зброю, здійснивши постріли вгору.

При цьому куля влучила у бокову шибку автомобіля, власник якого не був причетний до конфлікту. Після цього зловмисники намагалися незаконно заволодіти автомобілем марки "Chevrolet Lacetti" в салоні якого перебували водій та пасажири.

Наразі підозрюваних затримано, вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання їх під вартою.

Триває досудове розслідування, у ході якого встановлюється причетність зловмисників до вчинення інших подібних злочинів на території країни, зазначають у Нацполіції.

Як відомо, народний депутат, екс-лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош заявив, що готовий взяти на поруки бійців ПС, яких звинувачують у бійці на закарпатському курорті Драгобрат.

Він зазначив, що для повноцінного коментування щодо інциденту на Драгобраті має недостатньо інформації, однак запевнив, що може поручитися за цих бійців.

Українська правда