На Донбасі впіймали двох поплічників "ДНР" і "ЛНР"

Середа, 27 січня 2016, 18:14

У селі Нижнє Попаснянського району Луганської області затримано місцевого мешканця, який співпрацював із т.зв. "ЛНР".

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

"Бойовик зі зброєю в руках ніс службу на блокпосту в селищі Світличне на Луганщині. Разом з іншими бойовиками він виявляв проукраїнськи налаштованих мешканців району та передавав "командирам", які вивозили їх у невідомому напрямку", - інформує відомство.

Під час наступу сил антитерористичної операції бойовик зі своїм підрозділом відступив у напрямку Луганська.

"Згодом, розчарувавшись у доцільності створення "Новороссии", залишив зброю і повернувся додому, де переховувався від правоохоронних органів", - зазначає СБУ.

Бойовика та задокументовані працівниками СБУ матеріали його протиправної діяльності передано до Національної поліції для відкриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України.

Крім того, у Волноваському районі Донеччини співробітники СБУ затримали інформатора т. зв. "ДНР".

"Місцевий мешканець був завербований представником диверсійного підрозділу т.зв. батальйону "Легіон" у жовтні минулого року. Він погодився надавати кураторам дані про переміщення сил та техніки антитерористичної операції у Волноваському районі", - зазначає СБУ.

"В грудні інформатор отримав нове завдання, за яким передавав відомості про дислокацію підрозділів Збройних сил України у Вугледарі та Волновасі тощо", - додає відомство.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 256 Кримінального кодексу України.

Тривають оперативно-слідчі дії.