Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Генічеську почали відновлювати подачу газу

Вівторок, 5 січня 2016, 09:50

У газопроводі, яким паливо подається до Генічеська Херсонської області, підвищився тиск, що дало можливість відновити подачу газу до абонентів міста.

Про це "Укрінформу" повідомили в Головному управлінні ДСНС у Херсонській області.

"4 січня о 21.30 зі Стрілковського газового родовища почалося поступове підвищення тиску в газопроводі за рахунок реверсного газу. Працівниками Генічеської філії ПАТ "Херсонгаз" протягом ночі проводилась робота по оповіщенню населення міста Генічеськ про початок подачі газу до газових приладів абонентів 5 січня з 7.00", - повідомили у прес-службі.

Віце-прем'єр Геннадій Зубко повідомив, що станом на 10:00 у Генічеську підключено 229 абонентів багатоповерхових будинків та 129 приватного сектору.

"Газом забезпечена 1 лікарня, 3 школи переведені на мінімальний тиск на час зимових канікул, 4 дитсадка - на твердопаливні котли", - йдеться на його Twitter-сторінці.

Водночас, за інформацією Зубка, усі споживачі району забезпечені електроенергією, послуги з водопостачання та водовідведення надаються в повному обсязі.

Окрім того, розгорнуто 3 пункти обігріву на базі 1-ї ЗОШ, спортивної школи-інтернату та ВПУ-17 із можливістю прийняти до 280 осіб.

Як відомо, у Генічеську через зниження температури до "мінус" 14 градусів та обмежену потужність по видобутку газу місцевого Стрілковського родовища впав тиск у газопроводі, в результаті чого без газу залишились 44 багатоквартирних будинків та 400 приватних осель.

4 січня представники Херсонської обласної державної адміністрації та ПАТ "Херсонгаз" повідомили про відсутність реверсу з Криму, що призвело до нестачі газу для опалення Генічеська.

Російська пропаганда намагалася використати цю ситуацію для піару президента РФ Володимира Путіна.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування