Патріарх Кирил поїхав до пінгвінів після зустрічі з Папою Римським

Четвер, 18 лютого 2016, 11:37

Патріарх Московський і "всієї Русі" Кирил відвідав Антарктиду, де крім богослужінь погуляв поруч із пінгвінами.

Відео з відвідування російської антарктичної станції "Беллінсгаузен" на острові Ватерлоо в Антарктиді оприлюднено на каналі Russianchurch в YouTube.

Патріарх Кирил помолився в Троїцькому храмі на станції Беллінсгаузен про весь світ. У єдиному постійно діючому дерев’яному храмі Антарктиди він провів водосвятний молебень і панахиду за 64 загиблими там полярниками, повідомляє ТАСС.

Патріарх Кирило й пінгвіни

Предстоятель Російської православної церкви також поговорив із полярниками на станції Беллінсгаузен.

"Антарктида – це єдине місце, де немає зброї, жодної військової діяльності, не ведеться жодних наукових досліджень, спрямованих на появу нових засобів знищення людей... Це якийсь образ ідеального людства й свідчення того, що люди можуть так жити – без кордонів, без зброї, без ворожої конкуренції, що вони можуть співпрацювати й почуватися членами однієї родини", - сказав він їм.

Патріарх зазначив, що полярники, незалежно від того, яку країну представляють, простягають один одному руку допомоги у важкі хвилини, подаючи приклад співпраці.

17 лютого голова Російської православної церкви прибув на Антарктиду, це перший в історії візит предстоятеля РПЦ на найпівденніший континент Землі.


Як відомо, 16 лютого патріарх Кирил зустрівся з Папою Римським Франциском у Гавані, де вони підписали спільну декларацію.

Глав РПЦ мав відвідати Кубу, Парагвай і Бразилію. Однак після перебування в Парагваї він попрямував до чилійського міста Пунта-Аренас, звідки в середу вранці вилетів на острів Ватерлоо (Кінг-Джордж), північний край Антарктичного півострова.

Російську полярну станцію "Беллінсгаузен" було засновано 22 лютого 1968 року, вона названа на честь першовідкривача Антарктиди Фаддея Беллінсгаузена. Поруч із нею розташовано православний храм Живоначальної Трійці.