Європарламент обговорить стан кримських татар на півострові

Вівторок, 2 лютого 2016, 04:13
Європарламент обговорить стан кримських татар на півострові

На пленарній сесії Європейського парламенту, яка проходить в Страсбурзі 1-4 лютого, головним чином планують обговорити питання біженців в Європі, але також на порядку значиться питання про дотримання прав людини в Криму.

Про це, посилаючись на прес-службу Європарламенту, пише "Крим.Реалії".

Кримське питання планують розглянути у четвер, 4 лютого. Зокрема, торкнуться теми становища кримських татар, що проживають зараз на півострові, який з 2014 року анексований Росією.

У четвер відбудеться голосування по двох відкладеним з січневої сесії Європарламенту резолюціях- про необхідність заходів захисту релігійних меншин від "Ісламської держави" і визнання розправ над ними геноцидом, а також про заходи проти гуманітарної та політичної кризи в Ємені.

Меджліс кримських татар та міжнародні правозахисні організації не раз повідомляли про порушення прав людини в Криму після його анексії. Хоча російська влада це заперечує.

25 січня 2016 в Крим прибула делегація Ради Європи з чотирьох осіб на чолі зі швейцарським дипломатом, послом Жераром Штудманом. Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що він вирішив направити делегацію до Криму для оцінки становища з правами людини на півострові.

Спостерігачі Ради Європи стали першими представниками міжнародних організацій, які отримали доступ до Криму за останні півтора року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування