Військова прокуратура розслідує державну зраду екс-керівника ВВ в Криму

Понеділок, 22 лютого 2016, 16:57

Щодо колишнього заступника начальника Кримського теркомандування внутрішніх військ МВС України полковника Степана Гайдаржийського розпочато кримінальне провадження за державну зраду.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Кримінальне провадження розпочато 18 лютого за повідомленням Головного управління військової контррозвідки Департаменту контррозвідки СБУ.

Встановлено, що колишній заступник начальника Кримського територіального командування внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України полковник Гайдаржийський С.П. у квітні 2014 року під час окупації АР Крим військовими формуваннями РФ, тобто в період збройного конфлікту, перейшов на бік ворога.

Зокрема, він залишився на тимчасово окупованій території – в АР Крим та добровільно поступив на військову службу до Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ Російської Федерації.

У лютому 2015 року Гайдаржийському С.П. було присвоєно військове звання – генерал-майор Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ Російської Федерації. 

За вказаним кримінальному провадженню планується здійснити спеціальне досудове розслідування в порядку, встановленому статтею 297-1 КПК України.