Дружина Порошенка попросила дружину Обами допомогти звільнити Савченко

Понеділок, 21 березня 2016, 11:10

Дружина президента Марина Порошенко звернулася до дружини президента США Мішель Обами з проханням долучитися до кампанії зі звільнення українців, незаконно ув’язнених в Росії.

Про це повідомляє прес-служба президента.

"Шановна Мішель, з надією очікую, що ваш голос не лише приєднається до міжнародної кампанії зі звільнення та повернення додому Надії Савченко, а й надасть новий поштовх процесу звільнення решти українських громадян, включаючи Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Генадія Афанасьєва, Ахтема Чийгоза та інших заручників російської каральної машини", – йдеться у зверненні.

Порошенко додала, що Савченко пліч-о-пліч з американськими військовослужбовцями ризикувала своїм життям в Іраку і, як і сотні американок, присвятила своє життя захисту Батьківщини, однак ставши на захист незалежності та свободи України в червні 2014 року була фактично викрадена з української території та ув’язнена в Росії.

"І попри доведену сфабрикованість обвинувачень, російська каральна машина планує оголосити 21 березня рішення про 23-річне ув’язнення українки", – додали у повідомленні.

Дружина президента нагадала, що ім’я української льотчиці було серед двадцяти жінок - політичних в’язнів та в’язнів сумління – оголошених у рамках кампанії Free the 20 Campaign, започаткованої урядом США у вересні 2015 року у зв’язку з відзначенням 20-річчя ухвалення Пекінської декларації (дорожньої карти, покликаної змінити долю жінок у всьому світі).

Порошенко додала, що від єдності зусиль, солідарності міжнародної спільноти та тиску на російський уряд залежить доля Савченко, яка стала символом боротьби українського народу проти російської агресії.

Українська правда